Fasadrenovering Danderyd

Bor du i Danderyd och går i tankar att genomföra en fasadrenovering? Då har vi samlat lite tips till dig här. En fasadrenovering är ett ganska omfattande projekt men där resultatet blir att huset får ett ordentligt lyft. Det finns många byggföretag i Danderyd med omnejd som sysslar med fasadrenovering. Så, hur ska du veta vem man ska välja?

Salm Tak & Fasad har många års erfarenhet av fasadrenovering i Danderyd och har renoverat flera villor och hus i Danderyd. Här får du en kompetent byggfirma som genomför fackmannamässiga arbeten. Beroende på vilket typ av hus du bor i, hur gammalt huset är och vad du har för önskemål och visioner, kan Salm Tak & Fasad guida dig genom ditt projekt, från början till slut.

Behöv ni fasadrenovering i Danderyd?

Det första du behöver överväga när du planerar en fasadrenovering är om man ska göra en totalrenovering, där du river befintlig fasad och sätter upp en helt ny. Eller, om det det räcker med att tvätta, reparera och måla. Det senare är så klart betydligt billigare. Det som bör avgöra är naturligtvis vilken budget som du har och hur länge du tror att fasaden ska hålla.

Behöver du bygglov? Det kan vara svårt att veta när du ska be om bygglov vid en fasadrenovering. I Danderyd behöver du inget bygglov om du renoverar fasaden med samma material och färg som innan, men om du ska göra fasadrenoveringen i annat material och färg, så behöver du ett bygglov innan. Annars kan du råka ut för böter, alternativt stoppa fasadrenovering tills du har ett giltigt bygglov.

Så utför vi fasadrenovering i Danderyd

Salm Tak & Fasad har lång erfarenhet av fasadrenovering i Danderyd och de flesta projekt följer i princip samma process.

  1. Det första vi gör är att på plats besöka er som önskar en fasadrenovering.
  2. Då bildar vi en uppfattning om hur omfattande fasadrenovering som krävs samt lyssnar in vilka önskemål och budget som ni har för fasadrenoveringen.
  3. Därefter får ni en offert för fasadrenoveringen som ni kan ta ställning till i lugn och ro.
  4. När ni har bestämt er för att anlita oss etablerar vi själva byggplatsen. Det behövs en del maskiner på plats samt byggnadsställningar.
  5. Salm Tak & Fasad bygger även ställningar, vilket innebär att du kan beställa hela projektet från en och samma entreprenör.
  6. Sedan har det blivit dags för själva utförande av fasadrenoveringen.
  7. När fasadrenoveringen är klar kan vi tillsammans göra en slutbesiktning så att vi vet att ni är nöjda med den.

Det kan bli aktuellt för er som bor i huset att tillfälligt lämna det under fasadrenoveringens gång. När sedan fasadrenoveringen är utförd har det blivit dags för besiktning, vilket vi gör tillsammans med er. Vid projektet är slut börjar garantitiden gälla. Garanti på utfört byggarbete är 2 år och dessutom har ni 5 års garanti på allt material.

Det här krävs av er

Om ni vill att vi ska utföra en fasadrenovering är det bra om ni är beredda på att behöva göra vissa saker själv. Till exempel så behöver ni se till så att allt som måste vara bortplockat blir det. Har du mycket saker på tomten, behöver du se till att ta bort det så att byggnadsställningen kan monteras utan problem.

Ta kontakt med oss när ni behöver en fasadrenovering i Danderyd – vi ser fram emot att höra från er!

Kontakta oss nedan för en gratis besiktning och offert på just ditt tak!

Vi gör en kostnadsfri besiktning på ditt tak. Ring eller lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi så fort vi kan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Behöver du en kostnadsfri uppskattning?