Fasadrenovering Stockholm

takläggning stockholm med nytt tak

Bor du i Stockholm och går i tankar att genomföra en fasadrenovering? Då har vi samlat lite tips till dig här. En fasadrenovering är ett ganska omfattande projekt men där resultatet blir att huset får ett ordentligt lyft. Det finns många byggföretag i Stockholm med omnejd som sysslar med fasadrenovering. Så, hur ska man veta vem man ska välja?

Salm Tak & Fasad har många års erfarenhet av fasadrenovering av villor och hus i Stockholm med omnejd. Här får du en kompetent byggfirma som genomför fackmannamässiga arbeten. Beroende på vilket typ av hus du bor i, hur gammalt huset är och vad du har för önskemål och visioner, kan Salm Tak & Fasad guida dig genom ditt projekt, från början till slut.

I behov av fasadrenovering i Stockholm?

Det första man behöver överväga när man planerar en fasadrenovering är om man ska göra en totalrenovering, där man river befintlig fasad och sätter upp en helt ny. Eller, om det det räcker med att tvätta, reparera och måla. Det senare är så klart betydligt billigare. Det som bör avgöra är naturligtvis vilken budget man har och hur länge man ser framför sig att fasaden ska hålla.

När behöver du ansöka om bygglov?

Det kan vara svårt att veta om man behöver bygglov eller ej när man utföra fasadrenovering. Danderyd som kommun skiljer sig inte från övriga kommuner i Sverige. Här bör man ta hjälp av företag som Salm Tak & Fasad för att vara säker på att man gör rätt. Generellt kan man säga att förändringar på fasaden, såsom ny färg eller installation av ett nytt fönster, kräver bygglov. En renovering där man återställer fasaden till nyskick behöver dock inte bygglov.

Så här går en fasadrenovering till

Salm Tak & Fasad har lång erfarenhet av fasadrenovering i Danderyd och de flesta projekt följer i princip samma process. Det första man gör är att på plats besöka huset som ska renoveras. Då kan man bilda sig en uppfattning om hur omfattande renovering som krävs samt lyssna in kundens önskemål och budget för renoveringen.

Därefter, när man beslutat sig för hur fasadrenoveringen ska utföras, har det blivit dags att etablera själva byggplatsen. Det behövs en del maskiner på plats samt byggnadsställningar. Salm Tak & Fasad bygger även ställningar, vilket innebär att man kan beställa hela projektet från en och samma entreprenör.

Sedan har det blivit dags för själva utförande av renoveringen. Det kan bli aktuellt för boende i huset att tillfälligt lämna huset under renoveringens gång. Se till att gå igenom sådant med entreprenören innan projektet börjar, så att ni slipper några onödiga överraskningar.

När fasadrenoveringen är utförd har det blivit dags för besiktning. Anlita gärna en besiktningsman så att ni kan säkerställa att renoveringen blivit fackmannamässigt utförd. När projektet är slut börjar garantitiden gälla. Garanti på utfört byggarbete är 2 år och dessutom har ni 5 års garanti på allt material.

Det här krävs av dig

Om man vill utföra en fasadrenovering av sitt eget hus, bör man vara beredd på att behöva göra vissa saker själv. Till exempel så behöver man se till så att allt som måste vara bortplockat blir bortplockat. Har du mycket saker på tomten, behöver du se till att ta bort det så att byggnadsställningen kan monteras utan problem.

Vi ser fram emot att
höra ifrån dig!

Vi gör en kostnadsfri besiktning på ditt tak. Ring eller lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi så fort vi kan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Behöver du en kostnadsfri uppskattning?