Takläggning Danderyd

Välkommen till Salm Tak & Fasad, som har mångårig erfarenhet av bland annat takrenovering, takbyte och takläggning i Danderyd. Beroende på hur gammalt taket är samt vilken taktyp ni har idag, ger vi, om ni vill det, råd gällande er takläggning; vi kan informera er om vilka slags material på takpannor, betongpannor, papptak, plåttak eller Shingel och vad som skulle kunna passa på ert tak. Vi kan hjälpa er att ta fram ett alternativ som passar just er.

Vad önskar ni för takläggning i Danderyd?

Salm Tak & Fasad har hjälpt många kunder med takläggning i Danderyd. I Danderyd finns många villaområden, både nya och gamla. Vissa villor kan vara så gamla att det kan finnas ett kulturhistoriskt värde som behöver bevaras. Hus som står nära havet eller på en höjd blir utsatta för hårdare väder än andra hus. Husets placering är också något som är viktigt att ta i beaktande vid en undersökning av en takläggning. Olika slag material till tak Det finns många olika typer av tak och när man pratar om att genomföra takläggning på ett befintligt hur, handlar det oftast om att renovera taket. Det är ganska ovanligt att man gör om hela taket. Däremot kan man välja att byta från exempelvis tegelpannor till betongpannor. Det finns fördelar med såväl betongpannor som med tegelpannor. Sedan Salm Tak & Fasad började arbeta med takläggning i Danderyd har kunder sett fördelar med båda materialtyperna.
  • Tegelpannor upplevs ofta som vackra då de har naturliga skiftningar. Tegelpannor håller nästan i evighet, åtminstone i över 70 år, kanske i 100 år.
  • Betongpannor är betydligt mer lika varandra från panna till panna och här går det snabbt vid en takläggning. De har också en lång hållbarhet och kan hålla i minst 60-70 år.
  • Papptak är ganska undervärderade, de bildar ett fint tak till en låg kostnad och bildar fina tak. Ett papptak
  • Shingel är bland det absolut billigaste alternativet och kommer i många fina mönster och färger, och kanske bör bytas efter 10-15 år.

Trygg och säker takläggning

När vi utför en takläggning på ett hus så är det viktigt att även renovera takläkt, undertakspapp och i vilket fall som helst i alla fall se över det. Vi går igenom allt i undertaket innan vi fortsätter med yttertaket. Är taket gammalt, finns det risk att det bildas fukt under taket. Det här bör man vara uppmärksam på, då det kan få tråkiga konsekvenser på lång sikt. Salm Tak & Fasad utför en fackmannamässig kontroll av taket. När vi arbetar med takläggning i Danderyd använder vi så alltid professionell säkerhetsutrustning. Tyvärr händer det då och då att privatpersoner som väljer att göra vissa moment av takläggningen själva, slarvar med säkerheten och olyckor inträffar. Men vi har ansvarsförsäkring för alla våra takläggare, och tar fullt ansvar för att de ska kunna arbeta så tryggt och säkert det bara går. Kontakta oss, vi utför trygg och säker takläggning i Danderyd!

Kontakta oss nedan för en gratis besiktning och offert på just ditt tak!

Vi gör en kostnadsfri besiktning på ditt tak. Ring eller lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi så fort vi kan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Behöver du en kostnadsfri uppskattning?