Takläggning Lidingö

Välkommen som kund till oss på Salm Tak & Fasad när ni behöver trygga och säkra tak. Vi erbjuder säker takläggning på Lidingö! Vi har arbetat med takläggning, fasadrenovering och hyr ut byggställningar på Lidingö, sedan 2016, och har idag många nöjda kunder. Välkommen att ta kontakt om ni behöver takläggning på Lidingö som håller i många år!

Materialval till takläggning på Lidingö

Salm Tak & Fasad har hjälpt många villa- och radhusägare med takläggning på Lidingö. Bland det viktigaste vid en takläggning är dels att säkerställa att taket eller takets konstruktion är intakt. Om det finns något som är skadat så behöver det åtgärdas innan vi lägger på ett nytt tak. Därför genomför vi en fackmannamässig takkontroll innan vi gör något annat. Om huset är nytt, så ser vi till att den nya konstruktionen är rätt utförd innan vi utför takläggningen. Allt måste vara bra innan en takläggning.

Det roliga – välja takmaterialet

Har ni bestämt er för vilket material som ni önskar till er takläggning? Om inte, så finns det vissa viktiga principer att ta i beaktande. Här kommer ju de olika materialvalen med en prislapp. Och inte helt överraskande har priset direkt att göra med hållbarheten på materialet. Ju längre hållbarhet, desto dyrare material. Därför börjar vi med det som både håller längst och som har den högsta prislappen.
  1. Tegelpannor. Att lägga tak med tegelpannor bildar det mest klassiska tak som man kan tänka sig. Vi ser att detta är det mest populära alternativet på svenska hus sedan 200 år tillbaka i tiden. Tegelpannor har en mycket lång hållbarhet, mellan 80-100 år minst. De kostar mellan 130-200/styck.
  2. Betongpannor. Detta är ett ganska nytt material och som härmar utseendet på tegelpannor. Men betongpannor är väldigt hållbara och kan hålla i minst 60-70 år och kostar mellan 100-140/styck.
  3. Plåttak. Att inte lägga ett plåttak på ett hustak är lite dumt, och vi har sett att plåttak har varit ganska undervärderade. Ett plåttak håller i minst 50-60 år och har ofta garantier som är 50 år långa. Plåttak är slitstarkt och bildar väldigt fina tak och är lätta att både renovera och skotta snö från.
  4. Papptak. Att lägga ett tak med papp gör taken väldigt snygga och stilrena. Passar hus med funkisstil och är vanligast på hus från 1950- och 60-talet. Detta har en bra prislapp, på mellan 50-100 kronor/papptaksremsa. De brukar ha en hållbarhet på 25-30 år.
  5. Shingeltak. Att lägga tak med Shingel är heller ingen dum idé, och kostar enbart mellan 90-100 kronor/styck. De finns i flera olika mönster och färger och kan behöva bytas ut efter 15-20 år.

Undertaket är minst lika viktigt

När vi utför takläggning, lägger vi även vikt på arbetet med undertaket. Särskilt viktigt är det ju när taket är helt nytt, och huset också är nytt. Då gäller det att inte fuska eller slarva med underarbetet. Vi är noga med att alltid kontrollera äldre tak och undertaket innan vi utför en takläggning. Undertaket ska vara intakt innan vi lägger på ett nytt tak. Då kontrollera vi takpappen, underläkt och vindskivor. För det mesta byter vi ut vindskivorna om det är ett äldre hus som vi lägger tak på. När Salm Tak & Fasad arbetar med takläggning på Lidingö använder vi alltid professionell säkerhetsutrustning. Dessutom har vi ansvarsförsäkring för alla våra takläggare och ansvarar för att de ska kunna arbeta så tryggt och säkert som det är möjligt.

Kontakta oss nedan för en gratis besiktning och offert på just ditt tak!

Vi gör en kostnadsfri besiktning på ditt tak. Ring eller lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi så fort vi kan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Behöver du en kostnadsfri uppskattning?